de Cirkel | 37

de Cirkel | 37

Tijdschrift Zijnsoriëntatie. Uitverkoopactie!

€13,50

€7,50

U bespaart €6,00 (44%)!

Of koop deze uitgave in de supervoordelige aanbiedingsreeks!

Inhoud:

Symbiose

Nadat Hans Knibbe in Cirkel 36 de menselijke ontwikkelingsgang heeft beschreven aan de hand van de ladder van optieken, staat hij nu stil bij het meest fundamentele niveau van de ladder, namelijk de symbiotische optiek.

Beauty is in the eye of the beholder

Stans Schiffelers ontdekte in de Zijnstraining dat in de strijd tegen overgewicht een zeer streng superego de eigenlijke vijand was. Ze beschrijft deze ontdekkingstocht en hoe ze tot een constructieve samenwerking met superego is gekomen.

Hoe krijgt Zijnsoriëntatie vorm in de wereld?

Lisette Dierick interviewt rechter Mirjam Oostendorp over de manier waarop zij de Zijnsvisie tot uiting brengt in haar beroep.

‘Uit stilte wordt alles geboren’

Jan de Korte verwoordt op een prachtige manier de verschillende toonaarden van stilte en verrijkt zijn betoog met verhalen uit de Bijbel.

De student-leraar relatie

Hans Knibbe geeft een toelichting op dit onderwerp in een verhelderend en doorsnijdend transcript uit een vierdaagse workshop met studenten uit de basistraining.

Het voordeel van de twijfel

Ook Hermien Buyse schrijft over de student-leraar relatie en over de daarbij optredende twijfel en ambivalentie die wakker wordt als je gevraagd wordt om je over te geven.

En verder

Geïnspireerd of gestoord? Recensie van het boek ‘Spirituele crises, transpersoonlijke psychologie als perspectief’ door Arja Roozemond.
Zijn in organisaties, verslag van een geslaagd werkatelier door Farida Farhadpour.

ISSN:
1876-4967
Verschijningsjaar:
2008
Uitgeverij:
Stichting Zijnsoriëntatie
Aantal pagina’s:
109

Plaats een reactie