de Cirkel | 43

de Cirkel | 43

Tijdschrift Zijnsoriëntatie.

€15,00

€7,50

U bespaart €7,50 (50%)!

Inhoud:

Inhoud de Cirkel, nummer 43

Verkrampt zijn is niet onze natuurlijke staat

Hans Knibbe maakt een verkenningstocht langs alle betekenissen van en motivaties voor het woord ‘natuurlijk’, als typering van de vrije staat. Die zo nabij is, ongekunsteld, altijd-al-vrij, nooit gevangen geweest.

Stolling – Reproductie – Openheid

Joest ’t Hart beschrijft de cirkelgang waarin we steeds onze zelf- en wereldbeelden reproduceren en hij legt verbindingen met het collectieve, maatschappelijke vlak. Een pittig en zeer leesbaar artikel, waarin Zijnsoriëntatie in een breder perspectief wordt geplaatst.

Niets is geen uitdrukking van het goddelijke

Iris Popma en Jan Schuitemaker waren beiden geraakt door het boek ‘Elke golf is de zee’ van Willigis Jäger. Zij voeren een prikkelend, bevlogen en onderzoekend gesprek.

Hechting bij volwassenen

Yola Claasen neemt de lezer mee in haar poging om te doorgronden wat de hechtingstheoretici te vertellen hebben over In relatie zijn, “core-business in Zijnsoriëntatie”.

Werk is liefde in actie

Peter Valstar bekijkt vanuit Zijnsgeoriënteerde optiek welke persoonskenmerken een rol spelen bij het ontstaan van burn-out en wat een Zijnsgeoriënteerde begeleider daarbij te bieden kan hebben.

En verder

Een verrassende nieuwe column, Bijbel ZO, van de hand van Krijtenberg. Een Boekbespreking, Bevrijd je demonen van Tsultrim Allione, door Mirjam Terpstra.

 

ISSN:
1876-4967
Verschijningsjaar:
2011
Uitgeverij:
Stichting Zijnsoriëntatie
Aantal pagina’s:
108

Plaats een reactie