de Cirkel | 44 Jubileumnummer

de Cirkel | 44 Jubileumnummer

Tijdschrift Zijnsoriëntatie.

€15,00

€7,50

U bespaart €7,50 (50%)!

Inhoud:

Cirkel 44 is een heel speciaal nummer, ter gelegenheid van 25 jaar Zijnsoriëntatie.

Zijnsgeoriënteerde holons

Verspreid door de hele Cirkel presenteren we tien Zijnsgeoriënteerde holons met steeds een prachtige foto en een stukje tekst over de ‘ins en outs’, de achtergronden en vooral de inspiratie van het betreffende holon.

De ontwikkeling van Zijnsoriëntatie tot pad van levenskunst

Hans Knibbe laat een heel persoonlijk gezicht zien door terug te kijken op de ontwikkeling van Zijnsoriëntatie de afgelopen 25 jaar en de worstelingen die hij daarbij tegenkwam.

De sangha, een van de drie schitterende juwelen

Mariska Denayère schrijft over de sangha: de groepsgenoten waarmee je het pad loopt. In het boeddhisme wordt dit een van de drie schitterende juwelen genoemd. In haar artikel schetst Mariska hoe de sangha in Zijnsoriëntatie vorm wordt gegeven.

Laat Zijnsoriëntatie zich meten?

In de artikelenreeks ‘Laat Zijnsoriëntatie zich meten?’ geeft Paula van Lammeren een beeld van de kenmerken en achtergronden van ‘de’ student Zijnsoriëntatie. Daarnaast licht ze een eerste tipje van de sluier op wat betreft de effecten van Zijnsoriëntatie: ‘Werkt het of werkt het niet…?’

Levenskunst in een kleine sangha

Gert-Jaap Ruisendaal en Frans Vreeburg maken ons deelgenoot van het wel en wee van een regionale inspiratiegroep uit de praktijk die al 10 jaar bestaat. Zij vertellen over de ontwikkelingen en keuzes die hun groep door de jaren heen heeft meegemaakt.

Reflections on the Art of Living

Een prachtig Engelstalig artikel van Valentina Tassone, waarmee Zijnsoriëntatie zich kenbaar en zichtbaar kan maken over de landsgrenzen. Onderwerp is het ‘Zelf’ dat zich wil uitvouwen en tot bloei wil komen in onze relaties en werk.

Dialoog met Dohmen

Johan Goossens en Muike Mutsaers waren zeer geïnspireerd door het levenskunstgesprek dat Iene van Oijen met Joep Dohmen had (najaar 2011). Zij doen verslag en geven een aanzet tot nadenken en discussie over ieders, of zo u wil, ónze ‘morele agenda’.

En verder…

En dan zijn er ook nog twee columns, ‘Bijbel ZO’ van Krijtenberg en ‘Let´s stick together’ van Trees Dewever. Deze twee columnisten geven ieder op een heel persoonlijke manier uitdrukking aan het mysterie van het leven en levenskunst.

ISSN:
1876-4967
Verschijningsjaar:
2012
Uitgeverij:
Stichting Zijnsoriëntatie
Aantal pagina’s:
152

Plaats een reactie