de Cirkel | 47

de Cirkel | 47

Tijdschrift Zijnsoriëntatie

€12,50

Cirkel 47

Het resultaat van het pad van vrijheid

Hans Knibbe vervolgt zijn serie over non-dualiteit dit keer met ‘Het resultaat van het pad van vrijheid’. Het padloze pad. Niet gericht op welk resultaat dan ook. Het gaat nergens naar toe. En toch blijkt het mogelijk om beginners en gevorderden te onderscheiden, op het pad dat geen pad is.

Vijf maanden retraite op La Gomera

Adriaan Slob hield samen met zijn vrouw Flore een sabbatical van een half jaar. Zij kozen ervoor om die tijd te besteden aan een periode van leegte en bezinning. En dat ook nog in combinatie met een twee-weekse retraite bij Hans Knibbe op het Canarische Eiland La Gomera. Het doorwerken van eigen negativiteit is hierbij een belangrijk onderdeel geweest voor hem.

De vrucht van het werk: Subjectiveren voorbij de rand van de psyche

Omgaan met negativiteit is ook het onderwerp van een bewerkt transcript van de Marelles-retraite die Hans Knibbe afgelopen zomer geleid heeft. De passages over ‘subjectiveren voorbij de rand van de psyche’ zijn door Willem Sinke bewerkt voor deze Cirkel.

Zijn in Marelles

Een inspirerende tekst van Bart Schipmölder.

Koers bepalen als je jong bent

Arja Roozemond hield een dubbel-interview over ‘Zijnsoriëntatie en jongeren’, met Rianne van Rijsewijk en Dick de Korte. Jongeren zijn niet de hoofdmoot binnen het zijnsgeoriënteerde publiek maar toch blijken jong-volwassenen belangstelling te hebben voor spiritualiteit en mindfulness.

Ups en downs

Columniste Aagje schrijft over haar berichten die ‘geliked’ worden op Facebook en over hoe ze zich realiseert dat het uiteindelijk niet gaat om de inhoud van haar gevoelens, maar om niet-kiezen. En ze vertelt over de ontspanning die zich aandient als ze dat inzicht in de praktijk brengt.

De dood in het Licht

Irene Andriessen laat op een openhartige en ontroerende manier zien hoe de confrontatie met borstkanker tot intense en waarachtige bespiegelingen over de dood kan leiden.

Levenskunst: een staalkaart van visies

Een boekbespreking van de hand van Maarten van Dijk. Hij typeert het boek ‘Levenskunst à la carte’ van Joep Wijsbek als een mooie snuffelronde langs verschillende invalshoeken over levenskunst.

ISSN:
1876-4967
Verschijningsjaar:
2013
Uitgeverij:
Stichting Zijnsoriëntatie
Aantal pagina’s:
104

Plaats een reactie