de Cirkel | 48 (pdf)

de Cirkel | 48 (pdf)

Tijdschrift de Cirkel

€7,50

Cirkel 48

Overdracht en transmissie in de spirituele relatie met de leraar

Hans Knibbe beschrijft zijn visie op de leraar-leerlingrelatie en hij verkent allerlei spirituele en psychologische aspecten die daarbij een rol spelen. Hij belicht de valkuilen en benoemt mogelijkheden om daarmee om te gaan.

De nieuwe Zijnskring

Ineke Khalil en Marianne de Soet vertellen over de vorming van de nieuwe Zijnskring, over de achtergronden en over een aantal aspecten van het lidmaatschap.

Mijn leraar en ik

Vanuit de Zijnskring worden in dit kalenderjaar een aantal studiedagen georganiseerd. Monique van Osch geeft een persoonlijke impressie van haar deelname aan de eerste daarvan.

Een stokje om op te landen

Rinske Verberg is gaan onderzoeken hoe het kan dat bepaalde angsten volledig verdwijnen in het Zijnslicht maar in het leven van alledag weer helemaal terug zijn! Ze vergelijkt vanuit haar eigen ervaring de zijnsgeoriënteerde manier van werken met een meer psychotherapeutische benadering.

Bijbel ZO

De column van Krijtenberg is een eerbetoon. Aan gewoonheid. Aan eenvoud en aan aardsheid. En ook aan zijn moeder en misschien aan alle moeders, voor oude herinneringen aan ‘gewoon er zijn’.

Niet blussen maar kussen

Mirjam Terpstra volgde in het afgelopen jaar de eersteperspectiefleergang bij Hans Knibbe. Ze maakte een samenvattend verslag, waardoor de lezer een goede indruk krijgt van hoe er gewerkt is aan het opbouwen van ‘massa’ van verlichte energie die als buffer kan dienen naar negativiteit.

Ik verwerp, dus ik besta

Een anonieme auteur gunt de lezer een intieme blik in het onderwerp ‘narcisme’ en in de binnenwereld van iemand die zichzelf op dit punt steeds beter gaat begrijpen. Een eerlijke en herkenbaar verhaal.

Ode aan Sparjeburd

Cursuscentrum Sparjeburd gaat sluiten. Columniste Aagje schrijft een hommage aan de plek als zodanig en ook aan alles wat ze daar heeft meegemaakt.

#negativiteit

Dit thema is de laatste tijd nogal een hot item in zijnsgeoriënteerde kring. Arja Roozemond vond het in zijn gevarieerdheid qua betekenis een moeilijk te verteren begrip en heeft er een poosje op gekauwd. Ze vertelt in het kort hoe haar dat bekomen is.

Bewustzijn, brein en relaties

Maarten van Dijk las ‘Mindsight’ van Daniel Siegel en slaagt erin om van dit vuistdikke en behoorlijk ingewikkelde boek een zeer compacte en verhelderende impressie te geven.

 

ISSN:
1876-4967
Verschijningsjaar:
2014
Uitgeverij:
Stichting Zijnsorientatie
Aantal pagina’s:
ca. 100