de Cirkel | 59

de Cirkel | 59

De Cirkel is het halfjaarlijkse tijdschrift over Zijnsoriëntatie, uitgegeven door Stichting Zijnsoriëntatie.

€12,50

Inhoud de Cirkel, nummer 59

 

Het Zijnsgeoriënteerde gedachtegoed uitdragen zodat iedere geïnteresseerde erdoor geïnspireerd wordt. Dat is wat wij met De Cirkel nastreven, een plek bieden waar de visie kan worden gepresenteerd en uitgediept.

Het thema van dit nummer is: de ogenschijnlijkheid der dingen
Een boeiend en veelzijdig onderwerp dat ook veelomvattend is en dat we in allerlei aspecten van ons leven herkennen.

In Cirkel 59 komt het thema ‘ogenschijnlijk’ onder meer zo tot uitdrukking:

  • In het hoofdartikel van Hans Knibbe over ‘Stil verwijlen’ speelt de ogenschijnlijke paradox van de geest leren rusten. De meditatieve inspanning van stil verwijlen die nodig is om meditatie los te kunnen laten en te rusten in niet-meditatie.
  • Het artikel ‘Moed: een noodzakelijke keuze?’ van Peter Blaauw beschrijft de ogenschijnlijke tegenstelling tussen de vernietigende kracht van de angst, die als we de moed opbrengen ‘om de leeuw in de bek te kijken’, we zelf blijken te zijn.
  • Anne-Riet de Boer bespreekt in ‘Over Wordfeud, pijn, lijden, liefde en geluk’ de rijkdom die we ontmoeten als we onze pijn durven ervaren.
  • Hoe een stelletje fietsende mannen tot het ogenschijnlijk van de trap afdonderen van de optiekverhoging leidt, beschrijft Trees Dewever op humoristische wijze in ‘Koers houden’.

 

ISSN:
8176-4967
Verschijningsjaar:
2019
Uitgeverij:
Stichting Zijnsoriëntatie
Aantal pagina’s:
85

Plaats een reactie